ПРОСО - сортиране, почистване, калиброване, пакетиране

  • ЛИМЕЦ
  • ОВЕС
  • ЕЧЕМИК
  • ПШЕНИЦА
  • ПРОСО
  • АМАРАНТ
  • КОРЕАНДЪР
  • ЛЕН
  • ГОРЧИЦА
  • РЪЖ
  • КОНОП
  • Phacelia
  • ДРУГИ ЗЪРНЕНО-ЖИТНИ

Сортиране на лимец и белен лимец- качество, чистота до 99,99% овес, сортиране, фото, електронен, сепаратор, машина, безплатен, тест, csort, sort, bg безплатен тест

"СортБГ"ООД предлага машини за лющене (белене) на лимец - Машина за лющене на ЛИМЕЦ - МШСП 400Л

За постигане на качествено сортиране и почистване на лимец с чистота до 99,99% е необходимо съблюдаване на производствен процес включващ необходимото оборудване. "СортБГ"ООД предлага :

Машини за първично почистване - за почистване на лимеца от всички видове от големи, малки и леки примеси след постъпване от полето. Изпълнява както първично, така и вторично почистване

Калибровъчен вибросепаратор - лимеца се сортира по дължина, височина и ширина.

Камъкоотделители - за отделяне на тежки - камъни, пръст и т.н.

Вибропневмомаса - - Предназначена за почистване по признак относително тегло, в това число, е възможно и почистване на прорасли зърна. Вибро пневмо масата е гравитационен сепаратор, при който чрез регулиране наклоните на работните плотове, оборотите на вентилатора и амплитудата на вибрации се получава пълно разделяне на семената по специфично тегло, а резултатът е еднаква кълняемост на партидите и изравнен посев. С помощта на вибромасите можем да почистим и прораслото (заради некачествено съхранение) зърно.

Елеватори, вибро транспортьори - за подаване на зърното на всички машини

Фотосепаратори за финално почистване и постигане на чистота на продукта 99,99 %

Теглови дозатори за чували от 5-50 кг. и Биг-бег от 500-2000 кг.

ЛимецЗърна лимец

 

Лимецът е изключително здравословно житно растение. Служел е за храна още на древните ни предци, които са го предпочитали пред пшеницата.

Разликите между лимец и модерната пшеница са няколко. Лимецът притежава проста генетична структура, съставена от 14 хромозоми. За разлика от него, модерната пшеница съдържа 42 хромозоми. В сравнение с модерните сортове пшеница, едрозърнестият лимец е с два пъти по-високо съдържание на Витамин А, има 4 пъти повече бета-каротен, 4 пъти повече лутеин и 5 пъти рибофлавин.

Освен високото съдържание на тези витамини и минерали, лимеца е и много мек, и лесен за усвояване. Впечатлява със завидните си вкусови качества.

Тази любима храна на фараоните е предпочитана и до днес, най-вече от почитателите на здравословна и нискокалорична храна. С лимеца можете да започнете от сутринта. Перфектната закуска е лимец с кисело мляко и мед. Освен, че е вкусна, тази закуска ще ви зареди с протеини и антиоксиданти за целия ден.

Подготовка на лимец:

- Кълнове от Лимец. Зрънцата се накисват за 4-6 часа, след което водата се излива. Зърната трябва да се мокрят редовно (2-3 пъти на ден). Ще започнат да покълват на втория ден. Съхранявайте кълновете на хладно място. Винаги ги измивайте преди консумация:

     - Прясно пресовани лимецови ядки (мюсли);

     - Лимец, накиснат във вода за минимум 12ч. преди консумацията. Лимецът може да се накисне в (топла) вода за 12 часа, след което е готов за консумация и може да се добавя към супи, салати, кисело мляко за