sort, bg, кедрови, ядки, внос, продажбаsort, bg, csort, кедрови, ядки, фотосепаратори

 

Кедрови ядки - обобщено име на семената на няколко вида бор , така наречените кедрови боровете, които дават годни за консумация семена.Родина на кедъра , се считат необятните пространства на Сибир, където сега растат тези величествени дървета, чиято възраст може да бъде до 3000 години.

sort, bg, csort, кедрови, ядки, внос, на, едроКедровите ядки - малки бледо жълти зърна с ярък вкус, те почти винаги се продават без черупки. Пикантният вкус на кедровите ядки ще бъде по-силен, ако те се изпържат, тогава те започват да се отделят масло, което ги прави незаменима и ценна съставка в кулинарията.

Калорийност на кедровите ядки

Кедровите ядки съдържат големи количества мазнини и въглехидрати. Тяхната калорийност - 673 ккал на 100 г сушен или суров продукт, 28 г белтъчини, 90 г мазнини; 18 г въглехидрати; 3 г фибри. Малко по-малко са калориите на кедъра на брашно - 432 ккал на 100 г.

Внимание! Прекомерната консумация на кедрови ядки може да доведе до затлъстяване . Кедровите ядки са най-висококалоричните ядки.Освен това заради голямото съдържание на протеини те са и силен алерген. Затова трябва да се консумират в ограничени количества (не повече от 30 г, при това не всеки ден). 

sort, bg, csort, кедрови, ядки, внос, на, едроПолезните свойства на кедрови ядки

Кедровата ядка включва: мазнини, лецитин, азотни вещества, включително протеини, въглехидрати, глюкоза, фруктоза, захароза, нишесте, декстрин, пентозани, фибри.

Кедровата ядка съдържа макроелементи : такив:фосфор , магнезий , калий , натрий и калций ; микроелементи - желязо ,манган , мед , цинк , молибден , силиций, алуминий , йод , бор, никел , кобалт , олово, стронций, сребро , фосфор, сяра, калций, калий, желязо, манган и силиций.

100 г ядки кедрови семена съдържат редица редки микроелементи, които могат да осигурят дневната човешка потребност за манган, мед, цинк и кобалт ..

sort, bg, кедрови, ядки, българия, фото, сепаратор

Какво да приготвим с кедрови ядки?
Заради уникалният си екзотичен вкус, кедровите ядки са предпочитана добавка към много ястия и сосове. С тях се приготвя популярния сос песто, различни ястия с месо, риба, ориз, спагети и зеленчуци. Кедровите ядки се използват дори в сладкарството за приготвяне на шоколад и различни десерти. 

sort, bg, csort, кедрови, ядки, внос, на, едроЯденето на кедрови ядки, за да се компенсира "протеиновият глад" е за тези, които са преминали към вегетарианска диета. Растителния протеин на кедрови ядки е перфектно балансиран и е в близост до протеина на човека и се абсорбират от организма до 99%. Друг фактор, който определя високата хранителна стойност на кедрови ядки е, че съдържат почти всички незаменими аминокиселини, полиненаситени мастни киселини, витамини и минерални елементи.

Като естествен хранителен продукт кедровите ядки не е противопоказно за употреба в храни с медицински цели. Особено полезни са кедровите ядки при имунен дефицит, алергични заболявания, атеросклероза, коронарна болест на сърцето, заболявания на стомашно-чревния тракт в т. ч. и пептична язва и холелитиаза.

Кедровото масло има високи хранителни и лечебни свойства, то се усвоява лесно от организма. То съдържа изненадващо много витамини (С, В1, В2, A, E, P, F), есенциални мастни включително полиненаситени (омега-3) киселини, допринася за регулиране на черния дроб и стомашно-чревния тракт, нормализира холестерола в кръвта , стимулира отстраняването на токсични вещества от организма, подобрява клетъчния метаболизъм. То има благоприятен ефект върху нервната система; То има тонизиращо действие; То стимулира половите жлези; повишава физическата и умствената дейност; ефективен при дисбактериоза ; полезно е за растежа и развитието на тялото на детето.

Тинктура от кедрови ядки , се използва за лечение на ревматизъм, подагра, за метаболитни разстройства, дефицит на витамини.

Тинктура от черупките на кедрови ядки се използват за лечение на стомашно-чревния тракт. Тя повдига тонуса, дава сила да се възстанови нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Бульонът от черупка на кедрови ядки е стипчив, аналгетично и противовъзпалително действие, се препоръчва да се пие при стомашно-чревните разстройства.

Традиционната медицина вярва, че в различни кожни заболявания, включително рак, екземи, циреи, постоянното използване на кедрови ядки или естествено кедрово масло води до възстановяване.

sort, bg, csort, кедрови, ядки, внос, на, едроКедровите ядки трябва постоянно да са в храненето на децата и юношите. Те имат благоприятен ефект върху физическото и психическото развитие на детето. Това е много полезно и необходимо по време на промяната на млечни зъби.

Използването на кедрови ядки повишава защитните сили на организма, укрепва имунната система. Кедровите ядки повишават потентността при мъжете.

 

sort, bg, bulgaria, сорт, бг, българия, кедрови, ядки, орехи, на, едро, продава, сортирасорт, бг, оод, имоти, продава, sort, bg

аим, софт, 3000, софтоер, разработка