СортБГ ООД, SortBG Ltd., внос о сервиз, фото, сепаратори, калибратори, сортиращи, почистващи, дозиращи, кантари, теглови, дозатори, сепаратори

 

СортБГ ООД, SortBG Ltd., внос о сервиз, фото, сепаратори, калибратори, сортиращи, почистващи, дозиращи, кантари, теглови, дозатори, сепаратори

 • ЗЗТ - ЗАВОД
  ЗЕРНООЧИСТИТЕЛЬНОЙ
  ТЕХНИКИ
 • ПРОДУКТОВ
  КАТАЛОГ
  ПРОДУКЦИЯ
 • ТЕХНОЛОГИЯ
  ПРИНЦИП НА
  РАБОТА
 • УСТРОЙСТВО
  МОНТАЖ НА
  СЕПАРАТОРА
 • РЕЖИМИ НА
  РАБОТА
  ПРЕДИМСТВА
 • НАСТРОЙКА НА
  СЕПАРАТОР
  НИВА
 • ВИДЕО
  ФОТО
  БРОШУРИ

ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg

Компания  "ЗАВОД ЗЕРНООЧИСТИТЕЛЬНОЙ ТЕХНИКИ"  (гр.Харков, Украйна) влиза в мрежата от производствени фирми "KLZ GROUP" Фирмата е специализирана в производството и монтажа на оборудване за почистване на  зърно . Квалифицираният екип на компанията и пълноценния машинен парк позволяват ефективно да реализира  пълен  производствен цикъл  и да произвежда  висококачествени продукти.Екипите по аутсорсинг извършват необходимите работи по инсталирането и пускането в експлоатация на оборудването, както и обучението на вашия персонал, за да го използва ефикасно и безопасно. Сервизният отдел на компанията ще осигури своевременно гаранционно и следгаранционно обслужване на оборудването, което ще осигури стабилна и безпроблемна работа на сепараторите за зърно. Редовно се провеждат  изследвания в търсене на нови методи за разделяне и почистване на културите. От 2017 г. са въведени  ИТ технологии  за наблюдение и контрол на нивото на почистване на всички видове суровини онлайн.

НОВО ! ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg Сепаратор НИВА - 12 ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg

Параметри и модификации на въздушно-решетъчните сепаратори НИВА:

Cепаратори зернопочистващи Нива, са предназначени са за предварително и основно почистване и калибриране на зърнени култури и бобови растения, маслодайни семена, тревни семена от леки, големи и малки плевели, различаващи се от продукта по геометрични размери и специфичното тегло. Плевелите преминават през почистване на въздух и през решетка, за да се доведе зърното до стойностите, които отговарят на изискванията и стандартите за приемане в мелниците, за продажба и износ. 

 

Модел

Производителност в режим бързо почистване/ нормално почистване, (т/час)

 

Габарити ш/д/в,
(мм)

 

Енерго потребление

НИВА-5

10/до 5

1185/1485/1450

0,55 кВт

НИВА-5 с аспирация

10/до 5

1185/1485/2104

3,5 кВт

НИВА-12

10/до  5

1450/2041/1450

1 кВт

НИВА-12 с аспирация

10/до 5

1450/2041/2104

5 кВт

НИВА-100

80/до 40

2674/2041/1900

1 кВт

НИВА-100 с аспирация

80/до 40

2674/2041/3600

6 кВт

НИВА-200

160/ 60

1700/3082/2700

1,5 кВт

НИВА-200 с аспирация

160/ до 60

1700/3082/4000

13 кВт

НИВА-300

250/ до 150

3124/3082/2700

3 кВт

НИВА-300 с аспирация

250/до 150

3125/3082/4000

27 кВт

 

УСТРОЙСТВО СЕПАРАТОРА НИВА

ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg

Въздушна част:

           Първият етап на зърното е почистването на въздуха, което премахва аеродинамичните примеси и светлинно изработените боклукчета. Въздушният блок е затворена система, която се състои от седиментационна камера, приемник и пневматичен разделящ канал. Тялото на блока е заварена конструкция, покрита с листова стомана. С помощта на вътрешните стени се образува вертикален пневматичен сепариращ канал и седиментна камера. В седиментната камера има вентилатор-ротор и винт за отстраняване на аспирационните отпадъци. Pnevmokanal служи за почистване на зърното от леки примеси. Въздушният поток в пневматичния канал се регулира от амортисьор, който се намира във вътрешността на въздушния канал и се регулира с помощта на контролни копчета. Има и прозорци за наблюдение на визуалния мониторинг на процеса.

Предимства на въздушната част:

 1. - Аспирацията на въздушния блок е цикъл на затворен въздух, който не изисква допълнителна инсталация на циклони и вентилатори.

 2. - Гладкото регулиране на въздушния поток вътре в агрегата позволява постигането на най-добрите параметри за почистване от аеродинамичните примеси.

 3. - Въздушният модул е ??разположен преди захранването на екрана, което повишава качеството на почистване на решетката.

 4. - Малките общи размери улесняват монтажа и работата.

Част от мрежата:

Решетъчният блок е предназначен за почистване на зърно (пшеница, овес, слънчоглед, рапица и др.) От примеси, които се различават от него в геометрични размери. Движението на културата по протежение на ситата се извършва поради колебания на тялото при различни ъгли спрямо повърхността. Тези колебания се извършват благодарение на два вибратора, разположени на фланците, отстрани на тялото. Вибраторите се завъртат един към друг, така че страничният компонент на вибрационния вектор е потиснат, а вертикалният компонент на инерционния вектор задвижва тялото на сепаратора. Чрез промяна на положението на вибрационния мотор вертикално и хоризонтално се регулират амплитудата и честотата на пресяванията на пресяването. Решетката се състои от горна и долна рамка със сита. Горните сита подбират големи примеси, които са по-големи от размерите на зърното. Тези примеси се изхвърлят през табана за отпадъци с големи отломки. Зърното, пречистено от големи примеси, се пресява в долната рамка със сита. В долната част на ситата (сеялки) има отделяне от малки примеси, както и от слабото зърно.

Предимства на ситото:

 1. - Използвайте като двигател с вибриращ вибрационен корпус  вибриращ двигател , който ви позволява да постигнете дълбока настройка на амплитудата на трептенията и вибрационните вектори, което ви позволява да се приспособявате към всяка задача поотделно.

 2. - Използване на  тъкани платове  за по-добро качество на почистване и увеличаване на производителността.

 3. - Възможността за  хоризонтално регулиране на  ъгъла на тялото Ви позволява да забавите или да увеличите скоростта на спускане на културите от ситото.

 4. - Вибрацията  осигурява по-добра степен на почистване на мокрото зърно в сравнение с другите видове вибрации на ситото

 5. - Наличието на   входни врати  на тялото на сепаратора улеснява достъпа до почистване и поддръжка на тялото и ситата.

 6. - Сепараторът е  снабден с рамки, върху които са прикрепени ситата, което намалява времето за подмяна.

ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg

Този сепаратор се състои от  захранващ бункер 1,  в която се помещава  амортисьор фуражно зърно 2.  зърното въвеждане на  pnevmokanal 3  , въздух се вдухва насрещен поток, който се регулира от  амортисьор 4  и пристига в сито част. Аспирационната система има  затворен цикъл на движение на въздуха 5  , за който не са необходими допълнителни аспирации и циклони. Не зърна са получени от аспирация отпадъци система  свредел отпадъци 6.  част всмукване се освобождава от глоба носилката на зърно и мъртъв отпадъци. Ако въздушният поток е правилно настроен, полезните зърнени отпадъци и зърното не трябва да оставят винта.

Освен това, зърното постъпва в горната сито 7, който разделя голям прах и отпадъци, които се простират през  тавата 8 , зърно пистите в  долния ред 9 ситото (сито podsevnyh ), която разделя на зърното и дребнозърнести примеси. Онечистването излиза през тарелката 10. Машината за смилане се задвижва от двойка  вибрационни мотори 11 , които са разположени върху  вибриращата   лента 12. Този пояс създава и разсейва трептенията в цялата ситова част, остатъчното трептене се гаси от пружините, на които маса на ситото вися. Когато ъгълът на хвърляне на вибриращия мотор 11 се промени, характерът на колебанията на ситото се променя от възвратно-постъпателно до равномерно вибрации. Също така, чрез промяна на ексцентричен вибратор тегло, е възможно да се променя колебание амплитудата и като последица силите на масата сито вибрации.

Най-важната роля на промяната в ъгъла на наклона на полето за сито, корекцията се извършва с помощта   на вертикални пръти 13,  той помага при мигриране от тежка култура по-лесно. Съответно, колкото по-тежка е културата, толкова по-нежна е ъгълът, който трябва да се зададе и обратното. Това се отразява и степента на замърсяване на културата, толкова по-чисто в културата, в по-остър е необходимо ъгъла на полето за сито, за да изложи съответно по-замърсените културата, толкова по-наклонен ъгъл на полето за сито Това се прави, за да се увеличи времето на престой запушени зърна на сито, което прави пречистване по-продуктивни ,

 Чистата зърна  напуска ситото през  таблата 14 . Ситите се фиксират върху рамката на ситото, в която са поставени почистващи топки. Закрепващите ключалки 15  са разположени на гърба на почистващото устройство. Решетката с пружини е монтирана върху  рамата 16.

Инсталиране на сепаратор за ZAV

          Сепараторът за почистване на зърното NIVA  може да се използва заедно със зъбно почистващо устройство с обичайното наименование  ZAV . Инсталацията на ZAV изисква известно внимание от страна на инсталационните екипи за правилното монтиране и обвързване с нории и конвейери. Сепараторът NIVA може да бъде вмъкнат както в съществуващия ZAV, така и в новия. За целта е необходимо да се спазват определени изисквания, така че работата по ZAVE да не създава затруднения. По-долу са показани схемите за монтиране на сепаратора за ZAV на два бункера и три бункера.

ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbgЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg

Въз основа на опита от изграждането на  ZAWs и други комплекси, вариант на подреждането на два бункера, единият от които с оптимизирани страни е оптимален. Особено тази схема е удобна, ако става въпрос за изграждане на нов ZAVA. В този случай, можете да постигнете същото количество бункери, но спестите пари от трапецовидна ламарина, допълнителен бункер бункер облицовка, колони и да се намали пространството за главата. В бъдеще, ако планирате да увеличите силата на звука, можете да добавите още един бункер. Необходимо е също така да се инсталира междинна норрия. Тя ви позволява равномерно запълване на бункера за зърно. НИВА сепаратор трябва да бъде поставен в Завети в средата на бункера, докато е необходимо задната страна добавка (тераса) за лесна поддръжка и dostavaniya сито ramok.Takzhe желателно да се осигури монтирането на балансьор клапан за зареждане noriyu за свързване на сушилня за зърно с времето Всички други измерения са показани на диаграмата.  

ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg

 Системата с три бункери  има своите предимства по отношение на обема на обработка и е по-подходяща за NIVA сепаратори с капацитет от 50 тона на час и по-висока. Точно както в бункеровата система, сепараторът трябва да бъде поставен на бункера за отпадъци и две паралелни трябва да се използват за търговско зърно. УП тпиблткепня трябва да бъде позиционирана в район, който осигурява достатъчно пространство за входовете и удобство за ZAVu avtotransporta.Takzhe желателно да се предвиди за монтаж на вентила на багажника на барабанна noriyu за да се свържете сушилнята за зърно с времето. Всички размери на нори и разстояние са показани на диаграмата.

 

  Технологии

Сепаратор за зърно  Niva Отнася се за пресяване и фрикционни машини и може да се използва за предварително, основно почистване и калибровка на зърно купчина зърна, зърнени и бобови растения, технически и маслодайни култури, треви, отделими от legovitaemogo въздушен поток боклук, близо отпадъци и зърно примес разделени на сита на геометрични размери. Използва се за асансьори, механизирани токове, ZAVah, като част от линии за почистване на зърно и като самостоятелно устройство. Този сепаратор може да се използва във всички климатични зони и зони. Сепараторите, направени в съответствие с ГОСТ 15150, като същевременно се осигури надеждна работа на -20 градуса под нула до 50 градуса, при средна температура от 15 градуса и атмосферно налягане от 50 до 800 mm (86.6 -106.7 кПа). NIVA сепаратор  може да работи в няколко режима:

 1. Режим на предварително почистване  .

Предварителното почистване се извършва, за да се отдели купата от зърна от груби механични и минерални примеси и от груби отпадъци. Този вид почистване се извършва с голяма куп плевели.

 1. Основен режим на почистване .

Първичното почистване се извършва, за да се отдели купчината зърна от органични и минерални примеси, които се различават от зърното в геометрична форма и от аеродинамични, леки примеси. Крайното съдържание на отпадъци не трябва да надвишава 2% от общата маса. Основният вид почистване.

 1. Режим калибриране

Калибрирането на зърното се извършва за ясно разделяне на зърното според геометричните размери, за окончателното отделяне на примесите и некондиционираните зърна, които не са отстранени след първичното почистване.

Сепараторно устройство

Този сепаратор се състои от сито и въздушна част, които взаимно се допълват.

Въздушна част:

Първият етап на зърното е почистването на въздуха, което премахва аеродинамичните примеси и светлинно изработените боклукчета.

Въздушният блок е затворена система, която се състои от седиментационна камера, приемник и пневматичен разделящ канал.

Тялото на блока е заварена конструкция, покрита с листова стомана. С помощта на вътрешните стени се образува вертикален пневматичен сепариращ канал и седиментна камера. В седиментната камера има вентилатор-ротор и винт за отстраняване на аспирационните отпадъци.

Pnevmokanal служи за почистване на зърното от леки примеси. Въздушният поток в пневматичния канал се регулира от амортисьор, който се намира във вътрешността на въздушния канал и се регулира с помощта на контролни копчета. Има и прозорци за наблюдение на визуалния мониторинг на процеса.

предимства:

 1. - Аспирацията на въздушния блок е цикъл на затворен въздух, който не изисква допълнителна инсталация на циклони и вентилатори.
 2. - Гладкото регулиране на въздушния поток вътре в агрегата позволява постигането на най-добрите параметри за почистване от аеродинамичните примеси.
 3. - Въздушният модул е ??разположен преди захранването на екрана, което повишава качеството на почистване на решетката.
 4. - Малките общи размери улесняват монтажа и работата.

Решетъчната част

Решетъчният блок е предназначен за почистване на зърно (пшеница, овес, слънчоглед, рапица и др.) От примеси, които се различават от него в геометрични размери.

Движението на културата по протежение на ситата се извършва поради колебания на тялото при различни ъгли спрямо повърхността. Тези колебания се извършват благодарение на два вибратора, разположени на фланците, отстрани на тялото. Вибраторите се завъртат един към друг, така че страничният компонент на вибрационния вектор е потиснат, а вертикалният компонент на инерционния вектор задвижва тялото на сепаратора. Чрез промяна на положението на вибрационния мотор вертикално и хоризонтално се контролират амплитудата и честотата на пресяванията.

Решетъчната част се състои от горни и долни рамки със сита.

Горните сита подбират големи примеси, които са по-големи от размерите на зърното. Тези примеси се изхвърлят през табана за отпадъци с големи отломки. Зърното, пречистено от големи примеси, се пресява в долната рамка със сита.

В долната част на ситата (сеитба сита) се отделя от малки примеси, както и от крехко зърно,

     предимства

 1. - Използвайте като  двигател с вибриращ  вибрационен корпус вибриращ двигател, който ви позволява да постигнете дълбока настройка на амплитудата на трептенията и вибрационните вектори, което ви позволява да се приспособявате към всяка задача поотделно.
 2. - Възможността за  хоризонтално регулиране на  ъгъла на тялото ви позволява да забавите или увеличите скоростта на спускане на реколтата от ситото.
 3. -  Вибрацията  осигурява по-добра степен на почистване на мокрото зърно в сравнение с другите видове вибрации на ситото
 4. - Наличието на   входни врати  на тялото на сепаратора улеснява достъпа до почистване и поддръжка на тялото и ситата.
 5. - Сепараторът е  снабден с рамки, върху които са прикрепени ситата, което намалява времето за подмяна.

Сепараторът за зърно NIVA се състои от два почистващи модула, които се настройват ръчно от оператора, в зависимост от задачите и степента на замърсяване на купа зърно.  
Първоначално е необходимо предварително да се подготви частта от мрежата за работа с тази култура и задача. За да направите това, трябва:

 1. Инсталирайте подходящите сита върху рамката на сепаратора и проверете надеждността на заключването на ключалките на тялото. Таблицата за сито е показана по-долу. 

 2. Задайте желания ъгъл на тялото:

  1. При предварителен клирънс - 10 градуса

  2. При окончателното почистване - 6 градуса.

 3. Задайте ъгъла на хвърляне на вибраторите:          

 - Предварително почистване - 25 градуса

  1. При окончателното почистване - 20 градуса.

Тези настройки се препоръчват от производителя. Когато се отделят културите с нестандартни плевели и влажност, както и за отделяне на сложни примеси, се допуска промяна на настройките в произволна форма по преценка на оператора. 
Моля, обърнете внимание! Преди да подадете материала в сепаратора, трябва да се включи и да изчака пълното пускане на всички двигатели на уреда. 
След това е необходимо да регулирате аспирационното устройство. 

За да направите това:
1. Необходимо е да регулирате клапата за подаване на зърно, разположена отстрани на аспиратора. Този амортисьор е отговорен за работата на целия сепаратор (колкото повече отваряме клапата, толкова повече обем на зърното навлиза в сепаратора.)  
 Внимание! Увеличете капацитета на сепаратора, докато качеството на сепарация се влоши. Това определя оператора чрез визуално сравнение на купчината зърна на входа и изхода. Първоначално се препоръчва да отворите капака на резервоара за всмукване за малка храна, докато регулирате въздушния поток. След това можете да увеличите ефективността.
2. Следващата стъпка е да регулирате въздушния поток. Операторът ръчно увеличава въздушния поток в пневматичния канал с помощта на устройствата за управление на амортисьора, разположени от същата страна като зърното за подаване на зърно. Увеличаването на въздушния поток може да се извърши преди полезният материал да се появи в аспирационните отпадъци. Вътре в аспиратора е монтиран конвейер, който отстранява отпадъците. 
Моля, обърнете внимание! Настройките на въздушния поток трябва да се променят всеки път, когато влажността и преливника при промяна на входа. Операторът следва това визуално. 
В процеса на работа, операторът трябва да провери визуално качеството на зърното на изхода с произволна периодичност. При постоянните индекси на примеси на входа, сепараторът трябва ефективно да отделя примесите и боклука през цялото време на работа.  


Таблица на решетъчните сита


   Пеодукт

    Предварительная очистка

           Первичная очистка

Верхнее сито

Нижнее сито

Верхнее сито

Нижнее сито

Пшеница

?10 ÷8

1,7…2х20(16) ? 2÷2,5

?7÷5 3…4х20(16)

1,7…2х20(16) ?2÷2,5

Ръж

? 10÷8

1,7…2х20(16) ? 2÷2,5

?7÷5
3…4х20

1,7…2х20 ?2÷2,5

Ечемик

? 10 ÷8

2…2,4(20) ?2,5

?8÷4,5
4…4,5х20

2…2,4х20
?2,5

Овес

? 10 ÷8

1,7…2,2(20) ?2,5

?8÷6
3…4х20

1,7…2,2х20 ?2,5

Орис

? 10 ÷8

?2,5÷3,5

?6,5÷5,5
2,8…3,6х20

?2,5÷3,5

Елда

?8÷7

2…2,4х20 ?3÷3,6

?6÷5

2…2,4х20 ?3÷3,6

Просо

?8÷6

1,4…1,6х20

?4÷3
2…2,2х20

1,4…1,6х20

Грах

?10÷8

2,7…4х20 ?5÷5,5

?10÷8

2,7…4х20 ?5÷5,5

Слънчоглед

?10÷8

1,7…3х20
?3,5

?10÷6

1,7…3х20
?3,5

Царевица

?12÷10

3…5х20 ?6÷5,5

?12÷10

3…5х20 ?6÷5,5

 

ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg

ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbgЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg

НИВА 12

ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg

НОВО ! ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg Сепаратор НИВА - 12 ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg

Въздушно-решетъчни почистващи машини НИВА :

ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg 

Модели:

- НИВА 5 ; НИВА 12 ; НИВА 100 ; НИВА 200 ; НИВА 300

Модели НИВА с аспирация

- НИВА 5А ; НИВА 12А ; НИВА 100А ; НИВА 200А ; НИВА 300А

 

 

 

 

 

ЗЗТ, сепаратори, Завод, зърно почистваща, техника, въздуяно, реяетъчни, машини, СортБГ ООД, sortbg